Inaltimile de unde vezi pana departe in zare (Foto)

SPJ Salvamont Satu Mare informeaza montaniarzii ca a fost marcat punctul de belvedere Lespezile, de pe vârful Muntele Mic.

Locul de belvedere îl constituie un mic platou de andezit, situat deasupra unui perete stancos denumit Lespezile, un loc cunoscut și frecventat de către montaniarzi, de unde se poate admira pe un unghi de 180 de grade, depresiunea Băii Mari, Culmea Codrului, Câmpia Someșului si ineditul apus de soare de peste câmpia Pannonică.

După îndepărtarea lespezilor friabile, SPJ Salvamont a semnalizat acest loc cu un stâlp de marcaj echipat cu o tablă toponimică, o săgeată de orientare către vârful Mic și cu o tablă de avertizare despre pericolul de cădere în gol. Zona stâcoasă este compusă dintr-un perete compact cu înălțimea de cca 25 m, situat în versantul sud-vestic având o lungime de cca 50 m și câteva blocuri de stâncă sub forma unor turnuri situate în marginea vestică a peretelui.

Atragem atenția turiștilor, mai ales grupurilor de turiști care au în componență copii și tineri pentru a manifesta prudență în astfel de locuri, pentru a păstra distanța de minim 5 m în raport cu marginea peretelui, toate acestea pentru sigurața personală și a grupului, pentru reușita unei zile de neuitat în mijlocul naturii!” este mesajul salvamontistilor.

Odată cu sosirea primăverii, salvamontiștii sătmăreni au început activitățile de verificare și întreținere a traseelor turistice omologate, în vederea asigurării condițiilor cele mai bune de parcurgere a acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.