Secretar de stat in vizita la Satu Mare (Foto)

Hegedüs Csilla, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), s-a aflat astăzi, 16 aprilie, într-o vizită de lucru în județul Satu Mare.

Oficialul MIPE s-a întâlnit la Palatul Admistrativ cu președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus, prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamás și primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Am venit la Satu Mare pentru a afla care sunt problemele majore ale județului și care pot fi soluționate prin atragerea de fonduri europene. Prin Programul Național de Redresare și Reziliență ne propunem să facem schimbări majore în România. Sănătatea este una dintre prioritățile acestui program. Se va investi atât în infrastructură, cât și în dotări”, a afirmat la Satu Mare, Hegedüs Csilla.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, i-a prezentat acesteia proiectele strategice ale județului, care se încadrează în strategia ministerului și care ar putea fi sprijinite prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Avem multe proiecte câștigate cu finanțare europeană, dar am avea nevoie de sprijin pentru proiectul strategic privind construcția noii clădiri a Spitalului Județean de Urgență, atât pe partea de cofinanțare, cât mai ales pe partea de dotări. Ca proiect major care vizează toată regiunea ar fi drumul Expres Satu Mare – Baia Mare, care, spre bucuria noastră, se află deja pe lista de finanțare”, a afirmat Pataki Csaba.

Un alt capitol important pe care se pune accent în acest moment este cel legat de strategia de turism cultural al României, o strategie majoră de atragere a turiștilor din țară și din străinătate, prin care va fi valorificat patrimoniul construit și cultural al României.

Județul și municipiul Satu Mare au foarte multe de oferit din acest punct de vedere, iar astăzi vom discuta care sunt obiectivele care ar putea fi incluse în cele 14 rute pe care le-am gândit noi, de la ruta castelelor, până la ruta bisericilor de lemn sau ruta vinului, a subliniat Hegedus.

Agenda secretarului de stat a cuprins și o vizită la două dintre obiectivele importante ale județului și municipiului Satu Mare, finanțate din fonduri europene. Împreună cu oficialii locali, Hegedüs Csilla a vizitat șantierul celui de-al treilea pod peste Someș și Castelul Karolyi din Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.