Noul episcop Greco-Catolic de Cluj – Gherla este originar din judetul Satu Mare. Cine este acesta ?

Claudiu Lucian Pop este noul episcop Greco-Catolic de Cluj – Gherla. Acesta a fost ales la Blaj, luni, 12 aprilie. Claudiu Lucian Pop va fi întronizat în Sâmbăta Floriilor, în Noua Catedrală din Cluj-Napoca.

Claudiu Lucian Pop este născut în 22 iulie 1972, în localitatea Pișcolt, din județul Satu Mare. A fost hirotonit preot de Preasfinția Sa Vasile Hossu, predecesorul Preasfințitului Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

Episcopul Pop fost rector al Colegiului Pontifical „Pio Romeno” din Roma. Cu ocazia sinodului ierahilor greco-catolici români din 8-10 iunie 2011 a fost ales episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, cu sediul la Blaj.

Episcopul Pop i-a urmat în funcție episcopului Vasile Bizău, transferat în scaunul vacant al Episcopiei Maramureșului. Pr. dr. Claudiu Lucian Pop a fost confirmat ca episcop la data de 21 noiembrie 2011. În ziua de 8 decembrie 2011 a primit hirotonirea episcopală la Roma, în biserica „Santi Biagio e Carlo ai Catinari”, în prezența cardinalului Leondardo Sandri, prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale a Sfântului Scaun, a numeroși episcopi și prelați. Noul episcop a fost confirmat de Sfântul Scaun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.