Carte de gradinarit lansata de Asociatia „Stea”

Având experiența rezultatelor benefice ale terapiei prin horticultură obținute în cei peste 5 ani de activitate în acest domeniu dar și punând preț pe alimentația sănătoasă care ajută la dezvoltarea armonioasă a organismului uman, Asociația „Stea” împreună cu Organizația „Pirita Children – Copiii din Pirita”, lansează „Cartea mea de grădinar”, un jurnal de activități practice destinat copiilor (6-14 ani), care îi ghidează pas cu pas în aventura de a deveni mici grădinari.

Sub forma unui caiet de exerciții, cartea conține teme interesante cu rol educativ, curiozități din lumea plantelor, un calendar anual pentru semănat și plantat legume, prezentarea uneltelor, instrumentelor și tehnicilor de grădinărit dar și tehnici de agroecologie, rețete de tratamente bio, sfaturi legate de planificarea și organizarea grădinii pe înțelesul celor mici, etc.

Copiii sunt conduși spre a descoperi treptat informațiile necesare și a dobândi abilitățile de care au nevoie pentru înființarea unei mici grădini de legume și plante aromatice pe care să o poată îngriji până la obținerea roadelor, fiind totodată o resursă de preț pentru profesioniștii sau părinții care doresc să experimenteze beneficiile activităților de grădinărit cu copiii. Este un instrument care contribuie la sensibilizarea copiilor cu privire la valorile fundamentale de respect pentru natură, biodiversitate, nutriție sănătoasă și stare de bine”, a declarat Cristina Bala, directorul Asociației „Stea”.

Ghidul de grădinărit pentru copii a fost realizat în cadrul proiectului „Școala din grădină” având ca element central un program de educație pentru stil de viață sănătos prin grădinărit cu copiii dar și activități educaționale și de informare cu copiii și părinții lor. Acesta este unul dintre cele mai valoroase instrumente pedagogice create în cadrul acestui proiect, rezultatul excelentei colaborări dintre echipele sătmărene și băimărene formate din asistenți sociali, cadre didactice și voluntari animatori socio-educativi.

Ghidul este pus la dispoziție gratuit de către partenerii din proiect pentru persoanele interesate, acesta putând fi descărcat pe site-ul Asociației Stea: www.asociatiasteasm.ro, în secțiunea dedicată proiectului „Școala din grădină”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.