Se asterne asfaltul in satul Sai. Ce lungime are tronsonul luat in lucru (Foto)

Faptele bune care creaza plus-valoare unei comunități, merita consemnate. De aceasta data vom scrie despre comuna Valea Vinului, acolo unde, având în vederea temperaturile primavaratice, Primaria a demara lucrările de modernizare pe mai multe tronsoane de drumuri.

Investitiile continuă în comuna Valea Vinului am început asfaltarea drumurilor din satul Sai” spune primarul comunei Valea Vinului, Radu Cristea.

Stand de vorma cu edilul localitatii am aflat ca lungimea totala a drumurilor cuprinse în proiectul de asfaltare este 18,5 km, iar valoarea proiectului se ridica la suma de 15 milioane de lei. „Lucrarile le-am început încă de ieri, pana acum am pregătit terenul. Fundatia drumului trebuia consolidata înainte de a asterne straturile de asfalt. Am pus piatra sparta, suprafața a fost tasata, iar acum venim cu asfaltul”, a declarat pentru Satmareanul, primarul Radu Cristea.

Așa cum am amintit cu câteva rânduri mai sus, lungimea totala a drumurilor care sunt cuprinse în proiectul de asfaltare de la nivelul comunei este de 18,5 km, din care 7,5 km în satul Sai iar restul de 11 km se vor asterne în localitatea Valea Vinului. În ceea ce privește utilitatile, edilul spune ca în satul Sai exista rețea de apa, însă canalizarea lipsește, având în vedere ca numărul de locuitori al satului este prea mic, iar sub o populatie de 2000 de locuitori nu se accepta proiecte de dezvoltare.

In Sai avem apa, dar nu avem canalizare. Problema cu canalizarea este ca nu se accepta proiecte de acest fel în cazul comunitatilor sub 2000 de locuitori. În prezent, în satul Sai sunt 450 de locuitori” ne spune edilul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.