Premieră pentru România ! Țara noastră va lansa un satelit în spațiu !

Space station in Earth orbit.

România va fi cea de-a doua țară din UE care vrea să-și lanseze propriul satelit. Astfel, primul satelit românesc ar urma să fie lansat în iunie din zona Mării Negre.

Satelitul va fi lansat la bordul unei rachete proiectate și fabricate exclusiv în țară.

Prin implicarea sa în lansarea primului satelit din Romania, Asociația Română de Cosmonautică și Aeronautică dorește să câștige premiul în valoare de 10 milioane euro, oferit de Comisia Europeană. Premiul este menit să stimuleze industria aerospațială europeană, astfel încât ea să producă rachete destinate lansării de sateliți, cu un impact scăzut asupra mediului și prin lansări cu costuri reduse.

Misiunile de lansare coordonate de ARCA, misiuni care vizează operațiuni în sectorul naval, reprezintă cel mai complex gen de misiuni pe care le gestionăm. Ele necesită un efort deosebit în privința coordonării operațiunilor în colaborare că unități activ implicate din marină, din armată și din cadrul aviației civile. Măsurile de securitate în privința lansării sunt excepționale, iar noi ne mândrim cu un procent de siguranță de 100%”, declara compania care gestionează lansarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.