Ministerul Educației: S-ar putea reveni la trimestre în loc de semestre

Ministerul Educației propune extinderea anului școlar din septembrie 2022, în condițiile în care predarea online nu a funcționat în mod corespunzător, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a mai spus că ar putea fi modificată structura anului şcolar şi să se revină la trimestre în loc de semestre, însă va exista o discuţie amplă cu sindicatele, asociaţiile de părinţi şi ale elevilor.

Ministerul Educației va propune, din timp, extinderea anului școlar, începând cu septembrie 2022.

Ministerul Educației oricum susține ideea extinderii perioadei de cursuri pentru învățământul preuniversitar, cu atât mai mult cu cât predarea online a generat perderi, deci este nevoie de timp pentru recuperarea acestor pierderi”, a spus ministrul.

O altă variantă luată în calcul esti și revenirea anului școlar la trei trimestre. „Sunt argumente pro și argumente contra. Este nevoie de consultare publică”, a spus ministrul.

Ministrul a răspuns în acest astfel fiind întrebat dacă este de acord ca anul școlar 2021-2022 să înceapă la 1 septembrie, cum au propus mai multe asociații ale elevilor, iar ministrul a subliniat că este nevoie de predictibilitate, avansând ideea anului 2022.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.