Incredibil ! Spital evacuat de urgența ! Zeci de pacienți scosi în strada, fără preaviz !

Spitalul Foișor, care are 21 de paturi în Secția ATI și 200 de paturi cu oxigen, este evacuat de urgență pentru că a fost transformat în spital COVID-19. Toatea stea se întâmpla în Romania veacului 21 !

Pacienții de la Spitalul Foișor au fost evacuați pe tărgi și în cărucioare. Unitatea medicală trebuie eliberată până sâmbătă. La Foișor erau internate 90 de persoane. 20 de pacienți vor fi mutați, iar 70 vor fi trimiși acasă. Pentru unii dintre pacienți, operațiile vor fi amânate.

Actualii pacienți unii se transferă la alte spitale din zonă și unii se vor transfera chiar acasă pentru că nu au probleme și pot fi externați. Iar în Urgență, dacă eu mâine dimineață încep să evacuez spitalul, înseamnă că noi vom avea spitalul gata după amiază. (…) Contează orice oră când oi avem pacienți de Terapie Intensivă în UPU-uri și cât timp continuă să vină pacienți în timpul nopții. Nu pot să vă spun câți o să apară. Deci, normal că trebuie ă evacuă, nu am început la ora asta. Dacă vedeți la ce oră este transmis ordinul el a fost dat acum ceva timp. (…) Ordinul a fost transmis în cursul zilei, nu pot să vă spun ora. (…) Ordinul s-a transmis mai devreme. (…) Noi la conducerea spitalului l-am transmis demult, cu câteva ore mai devreme. (…) Eu nu pot să discut la fiecare secție pe care o luăm că ies oameni nemulțumiți și să explic ce face, facem pentru că e nevoie de paturile de Terapie Intensivă de acolo și de posibilitatea de a interna bolnavii”, a spus Raed Arafat, șeful DSU, cel care a semnat Ordinul, alături de ministrul Sănătății.

Astăzi în jurul orei 18:00 ne-au anunțat. M-a sunat mama că trebuie să venim să o luăm de la spital că se evacuează spitalul, că se va face din seara asta spital COVID-19”, a spus ruda unui pacient.

Fiica unei paciente a povestit momentele de groază prin care trec: „Mama a suferit o operație la genunchi, o intervenție chirurgicală care necesită recuperare. I s-a spus că trebuie să țină legătura cu medicul. Şi mă întreb, medicul unde o să o vadă în continuare că este proaspăt operată? Astăzi a fost scoasă de la Terapie Intensivă, a fost trecută astăzi pe salon și acum trebuie să o luăm acasă”.

Ne rugăm la Dumnezeu să fie bine și să nu sufere complicații. Sunt revoltată pentru că nu mi se pare normal să te anunțe de pe oră pe alta, că trebuie să vii să o iei acasă. Nu știu sunt încă sub șoc. Nu credeam că o să trăiesc așa ceva”, a mai spus fiica unei paciente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.