Părinții care se întorc la muncă până la vârsta de 6 luni a copilului, primesc mai mulți bani

Părinții aflați în concediu de creștere a copilului vor primi un stimulent de 1.500 de lei, dacă aleg să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de șase luni a copilului.

Guvern a adoptat o ordonanță de urgență care prevede înlocuirea stimulentului aplicat în prezent, de 650 de lei, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Practic, noile prevederi sunt următoarele:

Se acordă un stimulent de 1.500 de lei în locul stimulentului de 650 de lei, dacă părinții aleg să se întorcă la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de șase luni de către copil sau vârsta de 2 ani respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

Se menține stimulentul de 650 de lei pentru părinții care revin în activitate până la împlinirea vârstei de 2 ani. De asemenea, după împlinirea de către copil a vârstei de șase luni sau 1 an, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, sau de 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

Această ordonanță mai aduce și un stimulent de inserție de 650 de lei pentru părinții care se întorc la lucru în perioada în care sunt îndreptățiți să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului cu dizabilități cu vârstă cuprinsă între 3-7 ani”, a precizat Raluca Turcan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.