Satu Mare: Comisarii OPC au dat amenzi in valuoare de aproape 150.000 de lei

In luna martie pe raza judetului Satu Mare comisarii OPC au efectuat 56 de acțiuni de control. În urma acestor verificari au fost incheiate un numar de 93 de provese verbale din care 36 cu amenda in cuantum de 148.500 de lei si 57 acte cu avertisment.

Iată principalele abateri:

    • lipsa traducere limba romana a elementelor de informare si caracterizare a florilor la ghiveci
    • neafisare pret
    • un operator economic din Negresti-Oas avea expuse la comercializare articole de imbracaminte femei (pantaloni, pulovere) in regim promotional, fara informarea consumatorilor asupra datei de sfarsit a perioadei si indicarea pretului vechi barat si a pretului nou de vanzare.
    • operatorii economici verificati aveau expuse la comercializare articole de imbracaminte din material textil, din import-63 modele (bluze femei, fuste, pantaloni, jachete, baticuri, esarfe, sosete, maieuri,lenjerie corp, halate de baie)/, fara traducere in limba romana a elementelor care caracterizeaza produsul si informeaza consumatorul asupra compozitiei fibroase si modul de intretinere.

La nivelul judetului Satu Mare s-au depus 56 reclamatii, din care 3 redirectionate spre alte institutii sau Comisariate Judetene. Au fost cercetate si solutionate la nivelulul judetului 31 de reclamatii, din care 25 au fost incheiate in favoarea consumatorilor, 6 neintemeiate.

Din cele 31 de reclamatii cercetate 27 au fost la produse si servicii nealimentare, iar 4 reclamatii au fost la produse si servicii bancare.

Reclamatiile cercetate au avut ca obiect urmatoarele aspecte:

    • reziliere contract telefonie mobila, servicii internet fara costuri.
    • nerespectare clauze contractuale privind mobilier.
    • servicii de verificare instalatie de gaze.

– neacordare sau anulare garantii la telefoane mobile, masini de spalat, combine frigorifice, aparate de aer conditionat, aragaz, boiler.

    • calitate necorespunzatoare la deferite articole de incaltaminte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.