De ce este Satu Mare printre locurile care merită vizitate în România?

Administrative Palace in Satu Mare is picturesque place in Romania.

Unul dintre cele mai mari orașe din partea de nord a României, Satu Mare vine cu o istorie multiculturală, un centru vechi care merită vizitat și oportunități pentru a face excursii în zonele din jur.

 

Obțineți o vedere panoramică a orașului din Turnul Pompierilor

Acesta este un simbol important din Satu Mare și are 45 de metri înălțime, fiind un loc ideal pentru a admira orașul. A fost construit între 1903 și 1904 și ca un punct de observație pentru pompieri, bazat pe planul arhitectului Ferencz Dittler. Constructorul a fost Lajos Vajnay. Pereții turnului au 80 cm grosime la bază și 30 cm spre vârf. Cupola decorativă este făcută din lemn acoperit cu cupru. Pentru a ajunge în vârful turnului, va trebui să urcați cele 154 de trepte metalice dispuse în spirală.

 

Descoperiți moștenirea evreiască a zonei

 Orașul Satu Mare face parte din Traseul cultural european al patrimoniului evreiesc, alături de Sighetu Marmației, Zalău, Cluj-Napoca, Bistrița și Șimleu Silvanei. Una dintre cele mai reprezentative clădiri din Satu Mare cu influențe evreiești este Marele Templu.

Marele Templu a fost construit pe la finalul secolului al XIX-lea și este singura sinagogă din oraș rămasă dintre cele trei construite înaintea celui de-al Doilea Război Mondial. Sinagoga a fost construită pe baza pe planului arhitectului maghiar Nándor Bach, iar orașul este gazda unui Memorial al Holocaustului încă din 2004.

Explorați partea modernă a orașului

 Desigur, există și zone mai moderne în oraș pentru cei care sunt amatori ale acestui tip de activități: săli de sport,cinematografe, spa-uri, centre comerciale, cazinouri ca NetBet pariuri sportive mobile, săli de jocuri care oferă biliard sau bowling și nu numai. Așadar, dacă atracțiile moderne și divertismentul sunt pe placul dumneavoastră puteți să încercați și aceste activități de care Satu Mare nu duce lipsă.

 

 

Faceți turul castelelor din zonă

oase castele și fortărețe în zonă care vă vor lăsa fără suflare. În  Carei, aflat la 36 de km în vest de Satu Mare, castelul Karolyi, recent renovat uimește vizitatorii săi cu diversele interioare care reflectă design-ul unei reședințe aristocrate locale de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Astfel, turiștii pot admira sala de bal, biblioteca, o colecție de picturi și o expoziție permanentă despre istoria breslelor locale și nu numai.

La aproximativ 22 km la sud de Satu Mare, vizitatorii încă pot admira rămășițele cetății medievale Ardud, edificate în secolul al XV-lea. În Medieșu Aurit, la 23 km est de Satu Mare puteți vizita Castelul Lonyai, un monument al arhitecturii renascentiste în Transilvania.

 

 

Explorați tradițiile și trecutul zonei

 În fosta clădire a Prefecturii, construită în 1936, Muzeul Județean din Satu Mare găzduiește colecții care explorează era Preistorică, Dacică și Medievală. Secțiunea de etnografie a muzeului prezintă diverse obiecte culturale locale precum mobilă tradițională, portul local, bijuterii, icoane, textile și obiecte ceramice. Există de asemenea o secțiune istorică dedicată breslelor locale, cărților și documentelor antice. Colecția muzeului este în mare parte bazată pe obiectele colecționate de comunitatea locală începând cu anul 1890.

Un alt muzeu important al orașului este Muzeul de Artă, aflat în Casa Vécsey, o clădire în stilul neogotic. Colecția sa include lucrări ale artiștilor din secolul al XX-lea.

Dacă acest articol nu v-a convins încă să vizitați Satu Mare, poate vederea panoramică, moștenirea evreiască, castelele și muzeele din zonă vă vor surprinde. Tot ce trebuie să faceți este să le vedeți cu ochii dumneavoastră pentru a vă convinge singur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.