Raed Arafat: Înmormântările vor putea fi efectuate normal

Șeful DSU, Raed Arafat, spune că la începutul pandemiei lucrurile nu au fost clare, însă regula va deveni mai flexibilă. Astfel, familiile pot înmormânta bolnavii de Covid conform obiceiurilor, dar respectând totodată regulile sanitare.

Dacă la început lucrurile nu erau clare ele s-au clarificat și trebuie modificată regula să devină mai flexibilă, mai permisivă ca oamenii să poată să facă lucrurile cum cer obiceiurile, respectând unele reguli sanitare. Acest lucru a plecat de la discuția respectivă cu colegii de la Ministerul Sănătății că urmează să se discute pentru modificarea ordinului. Este un ordin emis de ministerul Sănătăţii”, a spus Arafat.

Seful DSU spune ca toata lumea este de acord cu modificarea ordinii si ajustarea acesteia:

Finalul discuției a fost că toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă. Acest lucru a plecat de la discuția respectivă că urmează să se modifice ordinul. Acolo a ajuns în comisii și nu știu amănunte. Această problemă a fost ridicată și cu reprezentanții cultelor în fața domnului premier. Este un ordin emis de Ministerul Sănătății, dar care acum trebuie ajustat. Am înțeles că nu Institutul, ci comisia de Medicină Legală nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu știu”, a declarat Raed Arafat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.