Vernisaj la muzeu. Fotografii pe sevalet

Acest week-end, a început cu vernisajul unei expozitii de fotografie la Muzeul de Arta din Satu Mare, grupaj de instantanee semnat de artista Mira Marincas.

Sătmăreanca și-a început studiile de specialitate la Liceul de Arte „Aurel Popp” din oraș, la secția textile, clasa profesoarei Nyiri Angela. Mira Maricaș este licențiată a Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de Fotografie, și doctor din 2014, a aceleiași universități. În prezent este lector universitar la Facultatea Sapientia din Cluj-Napoca, unde predă fotografie și mixed-media.

În timpul pregătirii acestei expoziții artista ne-a mărturisit:

Titlul expoziției Fragmentarium vine ca o reinventare a credoului artistic. Înainte eram un artist al limitelor, care căuta o împăcare între abstract și realul figurativ al martorului ce vede tot, prin lentila aparatului de fotografiat. Expoziția este fragmentată, cu insule de tematici, tehnici diferite ce pendulează de la fotografie directă, la fotografie analogică, experimente grafice pe emulsie fotosensibilă, pictură și broderie. Acum mă regăsesc în aceste juxtapuneri dinamice, libere și jucăușe de broderie aplicată pe fotografie și peisaj, în sensul cel mai clasic al acestuia”, spune artista.

Expoziția cuprinde lucrări realizate în perioada „pandemică“ 2020 – 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.