Ministrul de Interne: „Între protestatari sunt foarte mulţi instigatori care provoacă statul

Aseara au fost proteste în peste 70 de orașe din întreaga țară. Și ieri s-au dat amenzi, aproape 1300, în valoare de peste 600 de mii de lei. Ministrul de Interne a făcut noi declarații despre proteste și a vorbit despre o minoritate, care provoacă statul.

Dreptul la liberă exprimare este un drept garantat prin Constituţie. Din păcate, acest drept a fost înţeles greşit de către o minoritate, o minoritate care din păcate a ales să se exprime violent. Am văzut ce s-a întâmplat cu această minoritate, au instigat în permanenţă, au provocat forţele de ordine, au provocat statul într-un cuvânt. Cu toate acestea aţi putut observa că forţele de ordine au reacţionat aşa cum trebuie să reacţioneze, cu calm, cu profesionalism, dar în acelaşi timp cu fermitate atunci când s-a constatat încălcarea legii”, a afirmat Lucian Bode.

Bode a vorbit despre o minoritate, despre care ministrul de Interne susține că nu face altceva decât să provoace statul.

Intre protestatari sunt din păcate foarte mulţi instigatori care instigă şi provoacă statul. Situaţia nu a scăpat de sub control, în permanenţă protestatarii au fost conduşi pe direcţia de mers, nu au fost agresiuni sub nicio formă, au explicat colegii mei ce s-a întâmplat acolo, trei protestatari s-au desprins din grup, au început să arunce cu diverse obiecte către forţele de ordine, în momentul în care cei trei au fost rugaţi să intre în grup, s-au comportat violent, parte din ceilalţi protestatari au intevenit şi ei, s-au comportat violent, au aruncat cu pietre, cu bucăţi din carosabil şi Jandarmeria a fost obligată să intervină”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul de Interne a mai precizat că la protestele de marți seara au fost prezente 14.000 de persoane şi s-au dat amenzi în valoare de 670.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.