Închidererea mai devreme a magazinelor nu este de ajutor. Cine spune asta ?

Ștefan Voinea, consilierul ministrului Sănătății, susține că închiderea mai degrabă a magazinelor nu se găsește printre măsurile eficiente împotriva răspândirii coronavirusului și că, din contră, ar putea avea efect invers.

Am făcut un review rapid al studiilor cu privire la intervențiile non-farmaceutice (NPIs) care funcționează în prevenirea răspândirii COVID-19. Nu am găsit absolut nimic care să indice faptul că reducerea orelor de funcționare a magazinelor ar fi de ajutor. Un timp de funcționare mai restrâns înseamnă șanse mai mari de a genera aglomerație, deci risc mai mare de infectare.

Un studiu din Nature Human Behaviour afirmă că eficacitatea cea mai bună în oprirea răspândirii virusului ar avea-o interzicerea întâlnirii persoanelor în grupuri mici (small gathering cancellation) și închiderea instituțiilor educaționale (closure of educational institutions)”, a scris Ștefan Voinea pe Facebook.

Guvernul a aprobat moile restrictii pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Printre acestea se numără restricții de circulație mai severe, în funcție de rata de infectare la mia de locuitori, dar și închiderea mai devreme a magazinelor în localitățile cu rate mari de infectare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.