Cum s-au adaptat institutiile din Satu Mare, digitalizarii ?

Prefectul Altfatter Tamas a făcut astăzi 30 martie prima convocare a Colegiului Prefectural din actualul mandat, având ca principală temă de dezbatere modul în care instituțiile deconcentrate sătmărene s-au adaptat noilor realități digitale ale serviciilor publice la un an de la debutul pandemiei.

Conducătorii serviciilor deconcentrate au prezentat noutățile aduse interfeței fiecărei instituții cu publicul, a platformelor de comunicare, de informare și de obținere a documentelor, a actelor de reglementare sau a diverselor alte înscrisuri necesare.

Prefectul a atras atenția necesității de a nu considera digitalizare o simplă posibilitate de transmitere sau primire a documentelor, trebuie trecut cât de repede la platforme de comunicare bidirecționale, medii de stocare a datelor și informațiilor și de generare a actelor administrative.

Un alt subiect dezbătut a fost cel al asigurării transparenței, în corelare cu digitalizarea și standardizarea afișării informațiilor publice dar și a unei comunicări instituționale corecte, complete și continue. A solicitat promptitudine instituțiilor avizatoare în eliberarea actelor de reglementare, și, în special o mai mare deschidere  a tuturor instituțiilor către public și mass-media.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.