Cosmeticiana din Oradea, trimisa în judecată. Injecta acid hialuronic, fara drept. Avea paciente și din Satu Mare

În urma cu mai bine de un an de zile, salonul „Medical Beauty Ra” şi locuinţa orădencei Ramona Fizesan erau percheziţionate de poliţişti. Oamenii legii primiseră informaţii că în salonul autorizat doar pentru activităţi de înfrumuseţare proprietara realiza intervenţii estetice faciale, prin injectarea de acid hialuronic în buze şi sub ochi, pentru rezolvarea cearcănelor. Cosmeticiana avea paciente și din judetul Satu Mare.

În condiţiile în care salonul acesteia avea autorizaţie doar pentru arhitectura sprâncenelor naturale, adică, pentru pensare, femeia îşi făcuse un renume din faptul că presta servicii de „întinerire”, injectând clientelor acid hialuronic în zonele sensibile ale feţei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe agende cu programarea pacientelor, facturi de achiziţie a acidului hialuronic, bilete de tratament, declaraţii de consimţământ, fillere cu acid hialuronic, precum şi sute de seringi folosite, pe care femeia le ţinea de decor într-un bol de sticlă. Asta în condiţiile în care, potrivit legii, deşeurile medicale de acest fel se predau unor firme specializate, pentru incinerare.

Pericolul unor asemenea proceduri neautorizate, au explicat medicii, îl reprezenta faptul că injectarea unor produse ieftine sau realizarea defectuoasă a procedurii, într-un vas de sânge sau într-o direcţie greşită, putea determina apariţia unor noduli sau asimetrii.

Săptămâna trecută Ramona Fizeşan a fost trimisă în judecată sub acuza de „exercitarea fără drept a unei profesii”, pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă. Femeia e inculpată pentru că “de la începutul anului 2018 şi până pe 20 februarie 2019 a exercitat fără drept profesia de cadru medical specializat în domeniul estetică facială – injectări non-invazive – fără a avea autorizaţiile necesare şi studiile de specialitate”.

În urma procedurilor de injectare a acidului hialuronic, în funcţie de complexitatea operaţiunii, inculpata a primit de la cliente sume de bani cuprinse între 250 şi 1.400 lei”, a spus procurorul de caz.

Sursa: www.ebihoreanul.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.