Expozitie la muzeu. Rolul icoanei și taina „intruparii materiale”

Muzeul Județean și Școala de Arte Satu Mare, vă invită la o expoziție de suflet și credință, organizată în sălile Muzeului de Artă, în perioada 30 martie – 12 aprilie.

Expoziția „A reprezenta nevazutul” reunește o serie de imagini care trec dincolo de zona aparențelor, depășind taina „întrupării materiale”. Reprezentarea lui Dumnezeu își precizează prezența prin omisiunea referirii directe la vizibilul imediat.

Lucrările expuse ne invită într-o călătorie între rolul icoanei care se oferă privirii, ca un drum fără obstacole, și reprezentări care se situează la jumătatea distanței între concret și abstract, real și gândit, emotiv și inteligibil.

Așadar, parcursul privitorului va fi unul care trece prin reprezentări iconografice bizantine, se oprește apoi la o superbă reprezentare neoclasică a scenei Răstignirii lui Iisus, străbate traseul dat de o serie de reprezentări contemporane ale simbolului Crucii. Reprezentări aluzive la scene din Vechiul Testament și referiri la simbolurile creștinismului încheie călătoria artistică propusă vizitatorului acum, în perioada Sărbătorilor Pascale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.