Se interzic mașinile diesel și în România ! Primul oraș care are de gând așa ceva

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, primarul Brasovului, Allen Coliban anunță că în prezent, municipiul pe care îl administreaza ocupă locul întâi în topul orașelor care iau măsuri împotriva poluării.

Brașovul este pe locul I în topul orașelor care iau măsuri împotriva poluării, dar mai avem drum lung până când să putem spune că avem un aer de bună calitate. După cum menționează și raportul, factorul decisiv în determinarea calității aerului este legat de cum se realizează transportul în interiorul orașului.

Mașini multe, diesel și vechi = aer plin de particule în suspensie (PM10, PM2.5) cauzatoare de cancer (prima cauză de îmbolnăvire de cancer conform Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului).

Ca să vă faceți o idee legată de cât ne costă slaba calitate a aerului, raportul de față precizează că un bucureștean pierde 3000 de euro pe an din cauza poluarii”, a scris primarul Brașovului pe Facebook.

În acest context, pentru un aer mai curat în interiorul orașului, edilul a transmis o serie de recomandări din partea a Observatorului Român de Sănătate. Printre acestea se numără utilizarea vehiculelor electrice sau ale bicicletelor, scutirea de taxe pentru mașinile care poluează mai puțin, dar și modernizarea transportului public.

Totodată, o recomandarea foarte importantă este interzicerea mașinilor diesel în oraș, măsură care este deja în vigoare în mai multe capitale europene. Allen Coliban a mai adăugat că va face tot posibilul să combată poluarea în mandatul său.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.