Parfumuri de contrabanda, confiscate la Urziceni (Foto)

Polițiștii de frontieră de la Urziceni au depistat un cetăţean român care a încercat să introducă ilegal în țară 69 sticle cu produse de parfumerie, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Marţi, 23 martie, în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni s-a prezentat pentru a intra în România un cetăţean român, în vârstă de 28 de ani, din judeţul Mureş, la volanul unui autoturism înmatriculat în Polonia.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, printre bagaje, 69 sticluţe cu produse de parfumerie, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Parfumurile, în valoare de aproximativ 13.800 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării verificărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.