Ministrul Educatiei s-a razgandit. Vine cu o alta propunere !

Ministrul Educației, Sorin Cimpeanu, propune altă variantă de organizare a anului școlar, a doua în doar 24 de ore.

De aceasta data, Cîmpeanu vrea ca examenele naționale să se desfășoare după calendarul inițial (valabil și în prezent), fără modificări, după ce marți anunțase modificarea structurii anului școlar.

Propun o variantă în care să rămânem cu toate examenele naționale la locul lor, fără nici o modificare, să scurtăm semestrul II cu o săptămână”, a declarat ministrul Educației.

Joi, 25 martie, la Ministerul Educației va fi o ședință a Comitetului de Dialog Social la care participă reprezentații sindicatelor, ai elevilor și ai părinților, în care Cîmpeanu va prezenta această variantă.

Mai exact, elevii din anii terminali să aibă examenele – Evaluarea Națională de clasa a VIII-a și Bacalaureatul – pe calendarul actual, iar restul elevilor să încheie anul școlar cu o săptămână mai târziu față de data planificată în calendarul inițial, adică pe 25 iunie, în loc de 18 iunie.

În ceea ce privește vacanța de primăvară, va rămâne varianta 2 aprilie-4 mai, urmând ca elevii să revină la școală pe 5 mai tot pe baza scenariilor prevăzute acum în ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.