Lista țărilor în care românii vaccinați pot călători fără restricții

Majoritatea țărilor din Europa impun în continuare restricții la frontieră în condițiile în care valul al treilea al pandemiei lovește din plin. Dar sunt totuși câteva care au făcut un pas înainte și au decis deja să facă excepții pentru cei vaccinați.

Iată țările din Europa în care puteți călători în acest moment fară restricții dacă ați primit deja ambele doze ale unui vaccin anti-COVID19 autorizat.

Deocamdată sunt doar 8 la număr, potrivit condițiilor de călătorie prezentate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Vorbim despre: Islanda, care a fost de altfel și prima care a introdus o asemenea excepție, Estonia, Lituania, Polonia, Slovenia, Muntenegru, Moldova, dar și România.

În toate aceste state puteți călători acum fară alte condiții dacă dovediți cu o adeverință medicală în limba engleză sau în limba statului respectiv că ați fost vaccinați cu schema completă. Prin urmare, dovada vaccinării vă va scapă de carantină sau de prezentarea unui test negativ pentru infecția cu SARS Cov2, adică exact ceea ce se cere acum mai peste tot.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.