Arafat este de acord cu o prelungire orară a carantinei de noapte

Raed Arafat anunţă că în timpul acestei săptămâni urmează să fie aprobate restricţii suplimentare, inclusiv o carantină prelungită pe timp de noapte.

Printre propunerile care vizează week-end -ul se numără închiderea magazinelor la ora 16.00, și circulația să fie restricționată de la ora 20.00.

Da. În anumite momente şi poate pentru a reduce activităţile neesenţiale, da. Vedem ţări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franţa, de la 21 în alte ţări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă şi contactul şi mobilitatea care duc la răspândirea virusului”, spune Arafat.

Secretarul de stat din MAI spune că astfel de măsuri au demonstrat că au avut succes în alte ţări.

Arafat a respins ideea unei carantine totale de weekend.

Astea sunt discuţii pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi şi să nu ieşi deloc, nu cred că aşa ceva va fi, dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activităţi vor fi reduse. Să te duci în oraş, să te plimbi departe de casă după o anumită oră, poate în loc să fie ora 22, să fie o anumită oră mai devreme. Azi am avut o discuţie la nivelul Comitetului tehnico-ştiinţific. Urmează să se facă o propunere CNSU”, adaugă Arafat.

Raed Arafat spune că noi măsuri vor fi aprobate în cursul acestei săptămâni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.