Tunurile de zapada, testate la Luna Ses (Foto)

În week-end-ul trecut au fost pornite tunurile de zăpada la partia de schi de la Luna Ses, respectiv nocturna.

Au fost verificate vănile electrice care reglează debitele de apă și aer, montate în căminele de la baza fiecărei lănci, respectiv conectarea individuală a lancilor la sistemul central de coordonare.

Odată cu finalizarea acestor lucrări, s-a putut trece la pornirea integrată a sistemului pentru primele probe, chiar dacă temperatura aerului nu coborâse sub -4 grade Celsius, iar umiditatea aerului se ridica la valori ridicate. Prin setarea manuală a programului, instalația a fost pornită, dispersia de apă fiind realizată la parametri, pe întreaga rețea de producere a zăpezii artificiale, singurele sincope, remediate în timpul probelor, constând în câteva furtune destrânse de aer și apă. „La Notte Magica” s-a consumat sâmbăta spre duminică cănd au fost întrunite condițiile minimale de temperatură și umiditate, când s-au putut efectua primele probe efective de producere a zăpezii artificiale pe întreaga lungime a pistei de schi.

Probele au decurs bine, cele câteva probleme inerente testelor la capacitate maximă, fiind remediate pe loc, cert este că, înainte de începerea sezonului de schi 2021-2022, peste nici mai mult nici mai puțin de nouă luni, vor mai fi necesare câteva zile de funcționare. Practic până la preluarea investiției de către Consiliul Județean Satu Mare și Primăria Negrești-Oaș, cele două entități care au investit și și-au asumat realizarea și ducerea la bun sfârșit a acestui proiect, au mai rămas de finalizat revizia și efectuarea testelor ISCIR pentru „Instalația de transport pe cablu CD-4 Luna Șes”, spun cei de la Serviciul Judetean Salvamont Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.