Se extinde vacanța de primăvară ? Elevii vor avea liber mai mult de o lună !

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat o surpriză uriașă pentru elevi. Conform informațiilor transmise astazi, 23 martie, vacanţa de primăvară va fi prelungită şi va dura din data de 2 aprilie până în 4 mai.

Gandul rasarit in mintile guvernantilor este cel putin ciudat, si cu atat mai mult greu de explicat. Si asta in conditiile in care tot ei erau cei care faceau mare tambalau ca orele trebuie recuperate, cautand metode chiar si in gaura de sarpe pentru a-si duce planurile la izbanda. Fara tagada, intregul demers care se desfasoara sub ochii nostri in procesul educational, nu face decat sa puna pe butuci intregul invatamant romanesc. Oare asta ar fi “marele plan” ?

Sorin Cimpeanu a transmis astazi că este luată în considerare posibilitatea ca vacanța de primăvară să fie extinsă. Se dorește ca aceasta să includă atât paștele ortodox cât și cel catolic.

Observând evoluţia epidemiologică din ce în ce mai gravă, corelată cu starea sistemului sanitar, luăm în considerare – şi vom anunţa acest lucru – extinderea perioadei vacanţei de primăvară în aşa fel încât avantajele să fie următoarele: să includă şi sarbatorile pascale catolice şi sărbătorile pascale ortodoxe; să permită o micşorare a mobilităţii pe perioada lunii aprilie, care se anunţă ca fiind cea mai dificilă; să permită organizarea examenului de bacalaureat la aceleaşi date chiar dacă vom fi nevoiţi, ca anul trecut, să echivalăm competenţele şi să organizăm proba de competenţe digitale după bacalaureat”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.