Tutorial: Primul pariu online, simplu și rapid, de pe telefon sau computer

Plasarea primului pariu online de pe telefon sau de pe computer nu ar trebui să ridice nicio problemă, nici măcar dacă nu ești familiarizat cu „tehnica modernă”. Interfețele site-urilor și aplicațiilor de pariuri sunt intuitive, adică îți dai seama foarte ușor care sunt pașii de urmat.

Totuși, ca să știi din start ce tipuri de bilete poți pune pe Internet, te sfătuim să citești acest tutorial. El este valabil pentru toate agențiile de pariuri online licențiate.

Mai întâi deschizi cont

Pentru a paria, este nevoie să îți deschizi cont. Operatorii au oferte promoționale pentru clienții noi, constând în fonduri suplimentare, pariuri gratuite sau pariuri fără risc. Uneori, pentru activarea lor trebuie să folosești un cod precum cod promoțional NetBet apoi să depui bani. Alteori, primești o recompensă fără a fi nevoit să faci o depunere.

Cum găsești meciul dorit

Să începem cu plasarea unui pariu single, adică biletul va avea o singură selecție. Principiul plasării unui pariu este același. Sunt două posibilități: fie știi pe ce meci vrei să joci, fie vrei să vezi ce evenimente sunt programate într-o anumită competiție.

De exemplu, vrei să joci FCSB vs CFR Cluj X. Sunt două căi de a ajunge la acest meci. Dacă platforma are funcție de căutare (reprezentată de obicei de un simbol lupă), tastezi acolo numele uneia dintre echipe „FCSB” sau „CFR Cluj”, iar evenimentul va apărea pe ecran. Dai click pe el (sau apeși pe ecranul telefonului) și îți vor apărea toate opțiunile de pariere.

În cazul în care nu poți să cauți meciul sau vrei să vezi toate meciurile cu cote din Liga I, dai click pe butonul „sport” din meniul orizontal superior. În partea stângă a ecranului va apărea un meniu vertical organizat pe sporturi. Dacă dai click pe sport, sunt afișate țările, apoi competițiile din fiecare țară aflate în ofertă. În unele cazuri meniul se detaliază pe aceeași coloană. Sunt și site-uri care afișează respectivul sport pe centrul ecranului, cu opțiunea „răsfoire” și „antepost”.

Pe unele site-uri, cele mai populare competiții (Liga I, cupele europene, Euro, CM, Premier League, Serie A, La Liga, Bundesliga, Ligue 1) sunt în partea superioară a meniului vertical, astfel că nu mai este nevoie să intri pe fotbal.

Click pe cotă

O dată ce ai ajuns la evenimentul dorit, nu mai rămâne decât să plasezi pariul: dai click pe cota aferentă selecției dorite și se va deschide un bilet virtual. Dacă pariezi de pe PC, el este poziționat în dreapta ecranului. Dacă pariezi de pe telefon, va fi în partea de jos.

Pe biletul virtual sunt trecute meciul, selecția aleasă, cota și dacă pariul beneficiază sau nu de Cash Out. Va trebuie să completezi miza, apoi să apeși butonul „plasează pariu” (poate avea altă denumire, în funcție de operator). Ai plasat primul tău pariu single.

Biletele cu mai multe selecții

Așa cum spuneam, există și alte tipuri de bilete: de tip acumulator, în sistem, cu baze.

Pe un bilet de tip acumulator sunt mai multe selecții. Nu dai click pe o singură cotă, ci pe toate cotele pe care dorești. După ce ai adăugat o selecție pe bilet, ea rămâne acolo în timp ce parcurgi meniul pentru căutarea celorlalte meciuri. După ce le-ai adăugat pe toate, completezi miza. Cota finală va fi produsul cotelor tuturor selecțiilor.

Pariurile tip sistem sunt tot bilete acumulator, dar nu este obligatoriu să iasă toate meciurile pentru a câștiga ceva. De exemplu, pui șase evenimente pe bilet și dai click pe butonul „Sistem”. Pot fi următoarele pariuri posibile, în funcție de operator: 2/6 (câștigi ceva dacă măcar două meciuri sunt câștigătoare, dar foarte puțin), 3/6 (măcar trei selecții să fie câștigătoare), 4/6, 5/6, Heinz, Lucky 63. Se bifează căsuța din dreptul opțiunii alese.

Pariuri cu baze sunt niște pariuri sistem mai complexe. Ajungi la ele dând click pe butonul „Baze” din biletul virtual (acolo unde există). Baza e stabilită din una sau mai multe dintre selecțiile alese (este obligatorie să fie câștigătoare). Din selecțiile rămase se poate forma un pariu sistem. De exemplu, dacă ai 6 selecții pe bilet, poți alege 2 baze, apoi un sistem 2/4. Cele două selecții alese trebuie să fie neapărat câștigătoare, apoi măcar două dintre celelalte patru selecții.

Dacă ești începător, încearcă să joci cât mai multe pariuri single înainte să „jonglezi” cu sistemele și cu bazele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.