The american dream – concert on-line oferit de Filarmonica

Satmarenii sunt invitați la un concert on-line, care va fi transmis vineri, 26 martie, de la ora 18.30. Concertul „The american dream” va fi dirijat de Lorenzo Moroni.

În program veți putea audia:

John Philip Sousa: The Stars and Stripes Forever
Henry Gass: A Tribute to Glenn Miller
Jean Treves: Memories of Cole Porter
Scott Joplin: The Entertainer
Ted Ricketts: Satchmo! A Tribute to Louis Armstrong
Karel Kokelaar: Duke Ellington in Concert
Frank Sinatra: Hits Medley
John Kander: Chicago
Vlad Kabec: Visit to George Gershwin
Leonard Bernstein: West Side Story.

Lorenzo Moroni este prim cornist al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Oradea din 1998. S-a născut în 1967 în orașul Gallarate (nordul Italiei). După studiile de corn la Liceul de Muzică din Varese a absolvit Conservatorul “Gaetano Donizetti” din Bergamo. În Italia a colaborat cu mai multe instituții artistice: Orchestra Simfonică Radio din Milano și Torino, Academia “Santa Cecilia” din Roma, Teatrul “Regio” din Torino, etc. În țară a colaborat cu Filarmonica de Stat din Timișoara, Arad și Satu Mare, Opera Națională din Timișoara, Opera Națională Română și Opera Maghiară din Cluj-Napoca.

În 2014 a înființat orchestra de suflători “Oradea Wind Ensemble” care reunește instrumentiști și profesori din Oradea. Repertoriul formației cuprinde muzică clasică, ușoară, din filme, contemporană, cafe concert.

Sub bagheta lui Lorenzo Moroni formația a participat la numeroase evenimente: Concert dedicat Zilei Copilului 2015, Toamna Orădeană 2017, Zilele Art Nouveau 2018, Târgul de Crăciun 2019, spectacol dedicat Zilei Femeii 2020. Totodată formația a susținut concerte în Oradea, Marghita, Salonta și Ștei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.