O legumă bogată în vitamina C, excelentă pentru dietă

O legumă care nu trebuie să lipsească acum de pe masa niciunui român este ridichea, o sursă excelentă de vitamina C, care poate fi folosită fără probleme în curele de slăbire, având foarte puţine calorii.

Ridichile sunt bogate în vitamina C, un antioxidant care combate radicalii liberi şi oferă organismului protecţie împotriva răcelilor de sezon. Această vitamină previne îmbătrânirea prematură a celulelor, dar are un rol important şi în producerea colagenului, o proteină care asigură elasticitate pielii şi vaselor de sânge, protejând astfel de apariţia ridurilor.

Ridichile mai conţin şi vitaminele B6 şi K, precum şi potasiu, acid folic, niacină, riboflavină, zinc, magneziu, calciu, fosfor, cupru, mangan şi sodiu, minerale care asigură buna funcţionare a organismului.

Medicina tradiţională chineză atribuie o serie de virtuţi terapeutice ridichilor. Ele ameliorează febra, durerile în gât, afecţiunile bilei şi inflamaţiile din corp.

Aceste legume au şi un conţinut mare de fibre, care ajută la menţinerea unui tranzit intestinal sănătos şi previn tulburările digestive. În plus, ridichile ar putea avea un rol în reducerea nivelului de colesterol.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.