Cum poți să faci chipsuri la microunde ?

Te-ai gândit vreodată să prepari chipsuri la tine acasă ? Acest lucru pare aproape imposibil, dar vă vom demonstra că nu este greu deloc.

Singurele ingrediente de care ai nevoie pentru a obține acest preparat absolut delicios sunt: cartofii, ulei și anumite condimente aromate. Aici, bineînțeles, puteți folosi orice în funcție de gust.

Pentru a ieși totul excelent, vă recomandăm să folosiți cartofii roșii cu coaja subțire. Aceștia sunt perfecți pentru rețeta noastră de chipsuri la microunde. Mai întâi, cartofii se spală foarte bine. Următorul pas este acela de a-i clăti în mai multe ape. Apoi, îi tăiem în două, pe lățime. După ce i-am tăiat, cartofii se feliază cu ajutorul răzătoarei. Apoi, se pun feliile pe platouri întinse care pot fi introduse în cuptorul microunde și se șterg bine cu șervețele de hârtie, să nu fie umede. Nu trebuie să avem nicio urmă de apă.

După ce am terminat de așezat cartofii, tot ce mai avem de făcut este să-i condimentăm după gust, să adăugăm puțină sare și să-i stropim cu puțin ulei. Apoi, platourile se introduc în cuptorul cu microunde, îl setăm la putere maximă și așteptăm aproximativ două minute.

După ce s-au scurs cele două minute, oprim cuptorul și cu ajutorul unei clește pentru cuburile de gheață întoarcem fiecare felie de cartof pe partea cealaltă. Pornim, din nou, cuptorul și lăsăm chipurile în cuptor, pentru circa două sau trei minute.

Cum ne dăm seama că s-au făcut ? Ei bine, chipsurile încep să se prăjească, prind o nuanță maronie pe margine și devin crocante. După cele două sau trei minute, se oprește cuptorul cu microunde, se deschide ușa acestuia larg și se lasă chipsurile aproximativ zece minute, deoarece se pot servi doar atunci când s-au răcit definitiv.

După această rețetă, vei avea parte de cele mai bune și cele mai sănătoase chipsuri din cartofi la microunde, crocante, delicioase și savuroase. Pentru un plus de aromă, îți recomandăm să încerci diverse sosuri de iaurt sau paprika. De asemenea, aceste chipsuri au un conținut scăzut de calorii, deoarece sunt gătite cu foarte puțin ulei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.