Simulare Bacalaureat: Luni, proba la Romana

Luni, 22 martie, începe simularea examenului de Bacalaureat 2021, cu proba de Limba și literatura română. Rezultatele vor comunicate elevilor în 31 martie.

Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 09.00, moment în care în fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat.

Accesul elevilor în școli este permis până la ora 08.30.

Repartizarea candidaților pe săli se va realiza astfel încât elevii să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase, fără a amesteca colectivele de elevi”, potrivit unei adrese transmise unităților de învățământ de către Ministerul Educației, citată de edupedu.ro.

Elevii vor avea trei ore la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor, din momentul în care s-a încheiat distribuirea acestora în săli.

Simulările pentru Bacalaureat 2021și cele pentru Evaluarea Națională 2021  nu se vor organiza online pentru localitățile aflate în carantină, unde rata de infectare este de peste 6 la mia de locuitori, însă inspectoratele pot organiza la nivel local aceste simulări, după ce scade incidența, a declarat joi secretarul de stat pe preuniversitar Sorin Ion, potrivit edupedu.ro.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice. Sunt comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase – prin dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții și la nivelul consiliului profesoral, pentru adoptarea măsurilor adecvate de îmbunătățire a performanțelor școlare.

La solicitarea scrisă a elevului sau părintelui/tutorelui, notele obținute la simulare pot fi trecute în catalog.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.