S-au aprobat criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear

Directorul Executiv al Casei Judetene de Pensii, Cristian Soponoș a declarat că, primii pensionari și asigurați vor putea merge deja la tratament balnear din data de 23.03.2021, deoarece cu această dată începe prima serie de bilete acordate județului nostru.

Biletele sunt repartizate pe 17 serii de tratament, durata sejurului unui bilet de tratament fiind de 16 zile, iar a tratamentului balnear de 12 zile. Aceasta deoarece, prin Ordinul nr. 141/16.03.2021 s-au aprobat de către Președintele Casei Naționale de Pensii Publice domnul Daniel Baciu ,,Criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice“, aceste criterii putând fi vizualizate pe site-ul C.J.P. Satu Mare la adresa www.cjpsm.ro.

Cererile se preiau la sediul instituției de luni până joi în intervalul orar 900 -1300 iar atribuirea biletelor de tratament balnear se face în limita numărului de locuri asigurate pentru județul nostru în unităţile de tratament.

Solicitanţii biletelor de tratament balnear dovedesc îndeplinirea criteriilor de acordare ale acestora cu următoarele documente:

– cererea tip de acordare a biletului de tratament;

– actul de identitate (copie) valabil la data depunerii cererii;

– ultimul cupon de pensie; recomandare de la medicul de familie;

– adeverință cu venitul brut (aceasta din urmă doar în cazul asiguraților).

Precizăm faptul că, pe lângă actele menționate, persoanele beneficiare de orice fel de indemnizație trebuie să atașeze și o copie de pe hotărârea de stabilire a respectivei indemnizații.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.