Folclorul sătmărean prezentat în revista Uniunii Mondiale de Folclor

În cel mai recent număr al revistei Uniunii Mondiale de Folclor (ediție în engleză) pe lângă amplele materiale de prezentare a folclorului în diferite părți ale lumii, o pagină de prezentare a primit și Festivalul Concurs Internațional de Folclor „Rozmarin în colţu’ mesii”, material semnat de către Robert Laszlo – managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și prim- vicepreședinte al Asociației Naționale de Folclor din România.

Uniuniunea Mondială de Folclor (I.G.F) a fost înființată în anul 1949, având membrii din 37 de țări din întreaga lume. Conducerea Uniunii este asigurată de prof. dr. Dorel Cosma, alături de reprezentanți din Spania, Franța, Italia, Israel, Serbia, Bulgaria, Lituania, Rusia, Grecia, Ucraina, Cipru, Elveția, Turcia, etc.

În articolul revistei Uniunii Mondiale de Folclor este descris proiectul celei de-a VII a ediţie a Festivalului Concurs Internațional de Folclor ,,Rozmarin în colţu’ mesii” și Caravana I.G.F. (Uniunea Mondială de Folclor). Din cauza pandemiei nu s-a reușit organizarea acestui eveniment în primăvara anului 2020 la Satu Mare, dar dacă rigorile actualei pandemii se vor relaxa, evenimentul va fi programat în toamna anului 2021.

Astfel, în organizarea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare, în parteneriat cu Asociația Națională de Folclor din România, și Uniunea Mondială de Folclor (I.G.F.) se va desfășura pentru prima dată în istoria județului Satu Mare, ședința Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F.), participând reprezentanți ai folclorului din întreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.