Pașaportul COVID va fi prezentat astăzi

Comisia Europeană va prezenta, astăzi, 17 martie, pașaportul COVID. Documentul va fi obligatoriu din luna iulie în toată Uniunea Europeana.

Acesta este menit să le permită cetățenilor europeni să călătorească în interiorul blocului comunitar. Oficialii Uniunii Europene speră să redeschidă sectorul turismului care a fost pus la pământ pe perioada pandemiei.

Comisia Europeană urmează să prezinte prima formă a pașaportului COVID numit și certificatul verde digital. Acesta va conține informații despre persoane, necesare pentru a călători în alte state membre cu avionul.

Pentru a obține un astfel de document, trebuie să fie îndeplinite anumite condiții sanitare. Astfel, viitorul pașaport COVID va fi valabil pentru cetățenii europeni imunizați cu unul dintre serurile aprobate în Uniunea Europeană, acestea fiind Pfizer; AstraZeneca, Moderna sau Johnson & Johnson.

Totodată, oficialii spun că libera circulație nu va fi condiționată de vaccinare. Țările care se bazează pe câștigurile din turism, precum: Spania, Grecia, Portugalia, sunt încântate de introducerea acestui pașaport COVID, însă Belgia și Germania au avertizat asupra faptului că persoanele care refuză vaccinarea sau nu au apucat să se imunizeze să fie discriminate.

Propunerea trebuie aprobată de Parlamentul European și statele membre.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.