Arafat vorbește despre un nou val al pandemiei în România

Secretarul de stat Raed Arafat vorbește despre un nou val al pandemiei în România. Șeful DSU spune că dezavantajul este că „începem la terapie intensivă cu un număr de peste 900 și ceva de bolnavi, comparativ cu valul trecut când erau mai puțini pacienți în terapie intensivă, vreo 500”.

Suntem într-o creștere a numărului de cazuri. Nu are nimeni cum să nu recunoască această creștere, și clar că suntem într-un nou val în acest moment. Dezavantajul este că începem la terapie intensivă cu un număr de peste 900 și ceva de bolnavi, comparativ cu valul trecut când erau mai puțini pacienți în terapie intensivă, vreo 500. Pe acolo eram când a început să crească atunci.

Am început din nou să analizăm detașările și să detașăm personal, pentru că dacă noi creștem numărul de paturi de terapie intensivă, obligatoriu trebuie să muți categorii de personal, cum sunt rezidenți de terapie intensivă, medici specializați să-i mutăm de la spitale mai puțin afectate, unde este un număr mai mare de personal, către spitalele unde vrem să creștem numărul paturilor” spune Arafat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.