Programul „Noua Casă”. Beneficiarii, obligați să-și asigure locuințele

Programul „Noua Casă” va suferi modificări. Potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică la Ministerul Finanțelor, românii care vor dori să achiziționeze o locuință prin acest program vor avea o nouă obligație.

Concret, beneficiarii programului vor fi obligați, după adoptarea Hotărârii de Guvern, să-și asigure locuința achiziționată pe toată durata finanțării garantate.

Se obligă să asigure locuința achiziționată din finanțarea garantată împotriva tuturor riscurilor potrivit normelor interne proprii ale finanțatorilor, pe toată durata finanțării garantate, la o valoare acceptată de o societate de asigurare, dar nu mai puțin decât valoarea de piață comunicată de finanțatori prin solicitarea de garantare, iar drepturile derivând din polița de asigurare vor fi cesionate în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanțelor, și a finanțatorului, beneficiarul fiind ținut să facă dovada notificării cesiunii către asigurator. În caz de nerespectare de către beneficiar a obligaţiei de asigurare a locuinţei in conditiile sus-mentionate, finanţatorul are dreptul, fără a fi obligat, să procedeze la asigurarea locuinţei pe cheltuiala proprie şi să recupereze cheltuielile respective de la beneficiar”, se arată în document.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.