Doliu. A murit fosta soție a lui Marin Preda

A murit scriitoarea Aurora Cornu, prima soție a lui Marin Preda. Aceasta a încetat din viață la vârsta de 89 de ani. Decesul s-a petrecut, într-un spital din Paris.

S-a stins din viață, la Paris, scriitoarea Aurora Cornu. Pe pervazul din apartamentul ei de lângă Pont de l’Alma avea întotdeauna ofrande de la admiratori. Intrai și, o clipă, erai decepționat, florile tale aveau concurență. Am să pregătesc totuși un buchet de anemone, cele din amintirea cu fotograful Eli Lotar care i-a spus, atunci, în 1965, când voia să rămână la Paris, că orașul e scump, anemonele sunt scumpe”, a scris Cristina Hermeziu.

Informația a fost confirmată pe Facebook și de Raluca Prelipceanu, membru al Asociației Internaționale de Istorie Culturală ISCH.

O veste năpraznică pe care am primit o in aceasta noapte s-a stins intr-un spital din Paris Aurora Cornu, om de litere, poeta, fosta soție a scriitorului Marin Preda, dar si cea care a ctitorit manastirea de la Cornu și pe care am avut privilegiul să o cunosc”, a scris Raluca Prelipceanu.

Aurora Cornu s-a născut la 6 decembrie 1931, în comuna Provița de Jos, din județul Prahova. Ea a fost cea care l-a încurajat pe Marin Preda să publice romanul Moromeții. Cei doi au fost căsătoriți între 1955-1959 sau 1960. În această perioadă în care l-a încurajat să publice Moromeții. Manuscris l-a găsit într-un sertar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.