În acest oraș din România, transportul public va fi gratuit o zi pe săptămână

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc propune ca din luna aprilie, în fiecare zi de vineri, transportul public din oraș sa fie gratuit.

În acest context, am propus să implementăm la Cluj-Napoca, începând chiar din aprilie, câte o zi cu transport public gratuit în fiecare săptămână – vinerea. Vom analiza împreună cu CTP Cluj-Napoca implicațiile financiare și parcurge procedurile legale pentru elaborarea unei Hotărâri de Consiliu Local în acest sens, de la elaborare proiect la consultare publică etc.”, a anunțat Emil Boc pe pagina lui de Facebook.

Conform acestuia, modernizarea transportului public rămâne o prioritate cheie pentru primăria clujeană, care continuă implementarea proiectelor care dezvoltă rețeaua urbană de mobilitate alternativă – crearea de noi piste de biciclete care să interconecteze cartierele orașului, amenajarea benzilor dedicate transportului în comun pe mai multe tronsoane, emiterea de autorizații de taxi pentru mașinile electrice, precum și achiziționarea în continuare de autobuze electrice, tramvaie și troleibuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.