Elicoptere americane Black Hawk vor survola judetul Satu Mare

Biroul de Relaţii Publice al Forţelor Terestre ale S.U.A. din Europa şi din Africa, cu sediul la Wiesbaden, Germania, a transmis vineri, 11 martie, o înştiinţare către comunitate cu privire la intensificarea activităţilor de zbor în zonele Bucureşti, Sibiu şi Satu Mare.

În perioada 12-16 martie, aproximativ 10 elicoptere aparţinând Forţelor Terestre ale S.U.A. urmează să decoleze de la baza Mihail Kogălniceanu, din România, către bazele de antrenament din Letonia.

Elicopterele Black Hawk aparţin Brigăzii 1 Aviaţie de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul la Fort Riley, în Kansas, detaşate în Europa pentru o rotaţie de 9 luni, în sprijinul operaţiunii Atlantic Resolve.

În această perioadă, este posibil ca localnicii din zona aflată în proximitatea oraşelor Bucureşti, Sibiu şi Satu Mare să vadă o formaţie amplă de elicoptere în zbor“, spun americanii.

Zborurile sunt planificate între orele 08.00 şi 18.00. „Se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului“, dau oficialii SUA asigurări.

Sursa: www.adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.