Arafat cutremura Romania: Vom avea 10.000 de cazuri zilnice !

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că nu exclude o creștere semnificativă a cazurilor de coronavirus. El nu exclude posibilitatea ca România să ajungă la 10 mii de infectări pe zi.

Sunt zone cu cresteri mai mari decât altele, dar măsurile, oricât de exagerate par, sunt menite să încerce să oprească răspândirea. Să nu uităm că avem măsuri importante de carantinare zonală pe 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un număr semnificativ de localități. Tendința este de creștere, nu mai este de platou, nici de scădere”, a spus Raed Arafat.

El a mai precizat că nu exclude ca România să ajungă la 10 mii e cazuri pe zi și că măsurile în vigoare sunt menite să încetinească creșterea.

Nu pot exclude nimic, nu sunt clarvăzător. Ajungem la 7.000 – 8.000 … e posibil ca această creștere să continue, dar măsurile sunt menite să încetinească această creștere”, spune șeful DSU.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență mai spune că speră ca românii să nu se întoarcă la situația de anul trecut.

Sperăm că nu. Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat”, spune acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.