Apare o nouă Poliție în România ?

Au apărut primele informații despre așa numita „Politia internetului” ce ar urma să apară în Romania în viitorul apropiat. Conform primelor informații, aceasta ar urma să fie reprezentată de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Reprezentanții autorității spun că este nevoie de o legislație care să reglementeze activitatea în mediul online. În primul rând, regulamentele pentru o nouă autoritate trebuie adoptate la nivel european. Totuși, în România nu există o legislație care să reglementeze activitatea pe internet în prezent.

În ultima perioadă reţelele de socializare au luat amploare şi nu doar pe partea pozitivă ci şi negativă, am agreat împreună cu celelalte state membre să punem în aplicare două regulamente Digital Service Act şi Digital Market’s Act”, a transmis Octavian Oprea, preşedinte interimar al Autorității pentru Digitalizarea Romaniei.

Se preconizează că până la sfârșitul acestui an vor exista reguli mai clare în ceea ce privește libertatea de exprimare. Astfel se vor putea lua măsuri și aplicate sancțiuni atunci când este cazul.

Odată ce vom avea pus în aplicare acest regulament, autorităţile vor avea puterea necesară să intervină în momentul în care observă că pe reţelele de socializare care se propagă anumite mesaje care duc la ură, rasism”, a amai explicat Octavian Oprea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.