Eliberarea cartilor de identitate amanata din nou

Direcția de Evidență a Persoanelor a municipiului Satu Mare poate elibera doar cărți de identitate provizorii și vize de reședință. Sătmărenii care depun solicitări pentru eliberarea actelor de identitate sunt rugati să ceară detalii cu privire la termenul de eliberare a noului act.

Primăria Municipiului Satu Mare informează cetățenii cu privire la faptul că Direcția de Evidență și Administrare a Bazelor de Date și Evidența Persoanelor București NU A REZOLVAT problema stocului de materialele necesare pentru tipărirea cărților de identitate. Această insituție se află în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, motiv pentru care Primăria Municipiului Satu Mare nu are competențe pentru remedierea situației.

Situația existentă la nivel național a împiedicat Direcția de Evidență a Persoanelor a Municipiului Satu Mare să răspundă solicitărilor depuse din 11.02.2021 și până în prezent. Cererile au fost preluate, însă actele de indentitate nu au putut fi eliberate până acum.

Din cauza situației create, Direcția de Evidență a Persoanelor a municipiului Satu Mare poate elibera doar cărți de identitate provizorii și vize de reședință.  Rugăm sătmărenii care depun solicitări pentru eliberarea actelor de identitate să ceară detalii cu privire la termenul de eliberare a noului act.

La momentul când cărțile de de identitate vor fi tipărite Direcția de Evidență a Persoanelor  a Municipiului Satu Mare va anunța personal fiecare solicitant al cărții de indentitate pentru a se prezenta în vederea ridicării acesteia. De asemenea, precizăm faptul că, actele de identitate valabile rămân în posesia cetățenilor până la înmânarea noilor documente de identitate.

Pe perioada stării de alertă se menține valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii, pentru perioada de 90 de zile de la încetarea acestei stări. 

Pentru mai multe informații vă rugăm să apelați la Direcția Generală de Evidență a Persoanelor a Județului Satu Mare 0261 711 591 și Biroul Județean de Administrare a Bazelor de Date pentru Evidența Persoanelor Satu Mare 0261 717 994.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.