Start la programul Rabla 2021

Se da startul programului Rabla 2021. Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a explicat ce va fi modificat în acest an.

Acesta a anunțat marți seara că programul Rabla din 2021 va începe în luna aprilie, iar bugetul alocat este „cel puțin la fel” ca cel de anul trecut, iar condițiile sunt aceleași. Totodată, potrivit ministrului vor exista 8 luni de implementare.

Programul Rabla merge cel puțin cu bugetul de anul trecut, și cel puțin cu condițiile de atunci, adică valoarea tichetelor. Pornim în luna aprilie, am întârziat din cauza bugetului. La sfârșitul lunii aprilie trebuie să fim gata cu programul Rabla, ca să avem măcar 8 luni de implementare.” a precizat Tanczos Barna.

El a mai vorbit și despre mașinile electrice, în cazul cărora, tichetul este de aproximativ 10.000 de euro.

Mașinile electrice sunt mult mai scumpe, de aceea tichetul este de aproximativ 10.000 de euro pentru acestea. Tendința este încurajatoare, se dublează an de an numărul mașinilor electrice cumpărate în România. Suntem departe de Norvegia, de exemplu, unde sunt 50%, 60% mașini electrice.

Lumea trebuie să se pregătească pentru schimbările de pe piața auto. Pentru că în 10 ani de zile, producătorii, încet, încet vor scoate din producție majoritatea modelelor bazate pe motoare clasice” e de părere ministrul Mediului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.