UDMR Satu Mare: “Sătmărenii așteaptă scuze pentru acest derapaj periculos !”

Suntem martorii unui eveniment fără precedent în Satu Mare în ultimii 30 de ani: un parlamentar dezinformează grosolan” este mesajul UDMR Satu Mare, transmis astăzi, 8 martie, printr-un comunicat de presa remis redactiei noastre. Uniunea critica ieșirile parlamenarului satmarean PSD Radu Cristescu care, potrivit acestora, „foloseste un limbaj violent și periculos”.

Va prezentam integral, comunicatul de presa remis de UDMR Satu Mare:

În septembrie 2020, sătmărenii au decis ca Pataki Csaba și Kereskenyi Gabor să își continue munca în fruntea Consiliului Județean și a Primăriei Satu Mare. Prin votul lor, sătmărenii au arătat că își doresc ca proiectele demarate în 2016 de președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Satu Mare să continue, răsplătind munca depusă de aceștia timp de 4 ani.

Acum, în 2021, UDMR Satu Mare a primit o nouă responsabilitate: Altfatter Tamas a fost desemnat prefectul județului Satu Mare.

Faptul că UDMR și-a luat acest angajament în fața sătmărenilor este un lucru foarte bun, pentru că nu am fugit niciodată de muncă. Nu suntem singuri, am pornit la drum alături de PNL, un partid care și-a asumat alături de UDMR un parteneriat pentru dezvoltarea județului Satu Mare, a comunităților în care trăim.

Îi considerăm parteneri și pe colegii de la USR-Plus, chiar dacă au refuzat invitația noastră de a fi în conducerea municipiului Satu Mare. Așteptăm de la USR-Plus sprijin în sectoarele pe care le conduc la nivel național: Sănătate, Transporturi și Fonduri Europene. Și nu doar pentru a fi asigurată finanțarea proiectelor aflate în derulare, trebuie să începem și altele noi.

Ne dorim o relație bună și corectă cu PSD, de la care așteptăm o opoziție constructivă. În septembrie 2020, sătmărenii sancționat candidații care au dat dovadă de demagogie, ură și prostie. Au câștigat candidații pentru care faptele au făcut diferența.

Avem o relație bună cu mulți lideri PSD din Satu Mare. Și vom păstra aceste relații amicale și corecte. Dar, nu vom avea dialog cu cei care seamănă printre sătmăreni vrajbă și își doresc să provoace conflicte interetnice și aruncă cu calomnii împotriva liderilor comunității maghiare. Dacă PSD își dorește să devină o opțiune demnă pentru electorat, atunci trebuie să se delimiteze de astfel de opinii.

Nu vom purta dialog cu un individ care folosește un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos, care a dus lupta politică la cel mai jos nivel cu putință.

Nu acceptăm lecții de moralitate de la acest individ, traseist politic, cu un trecut dubios, pentru care nu a dat încă explicații. Sunt două proverbe românești care i se potrivesc foarte bine: „Hoțul strigă hoții!” și „Să nu vorbești de funie în casa spânzuratului!”

Suntem martorii unui eveniment fără precedent în Satu Mare în ultimii 30 de ani: un parlamentar dezinformează grosolan și instigă împotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs și orice fel de instigare. Sătmărenii așteaptă scuze pentru acest derapaj periculos!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.