Un pedofil care a abuzat doi copii a scăpat cu pedeapsa minima

Magistratii Curtii de Apel Oradea au pronunţat verdictul final în cazul unui bărbat acuzat că a agresat sexual în mai multe rânduri doi copii. Deşi procurorii au cerut pedeapsa maximă, care în astfel de cazuri poate ajunge chiar până la 13 ani de detenţie, pedofilul a scăpat cu 6 ani şi 8 luni de închisoare. Victimele sale au doar 9, respectiv 11 ani.

Este vorba despre un caz groaznic de abuz, victimele individului fiind o fetiţă în vârstă de 9 ani şi fratele ei de 11 ani, copiii unui bărbat cu handicap, găzduiţi în locuinţa unui localnic din comuna Sâmbăta, după ce au rămas fără adăpost.

Abuzurile s-au consumat în perioada februarie-aprilie 2020. Bărbatul a şi fost arestat preventiv, măsură menţinută pe tot parcursul anchetei şi al procesului.

Ancheta a scos la iveală detalii oripilante despre faptele bărbatului care, profitând de neputinţa părintelui copiiilor, a luat o cheie a casei şi intrat în mai multe rânduri în casa lor, închizându-se în cameră cu fetiţa de 9 ani, pe care o dezbrăca, o pipăia şi o atingea în zonele intime, cu degetul sau cu organul genital.

Bărbatul a profitat într-una dintre dăţi şi de fratele fetiţei. Băiatul de 11 ani, auzind strigătele disperate ale surorii sale, a vrut s-o apere, sărind la bărbat cu o coadă de mătură. Individul înfierbântat n-a avut, însă, scrupule: l-a lovit şi apoi l-a prins şi l-a sărutat pe gură, cu scopul de a-l speria şi a-l face să plece.

În faţa procurorilor, agresorul a minţit că nu s-a întâlnit niciodată cu copiii, iar pe tatăl acestora l-ar fi văzut doar în două rânduri, dar a picat testul poligraf. În faţa judecătorilor, Belejan a refuzat să facă vreo declaraţie.

Iniţial, pe 28 decembrie 2020, judecătoarea Gabriela Bondar de la Judecătoria Beiuş l-a condamnat pe Belejan la 6 ani şi 10 luni de detenţie. Totodată, instanţa i-a interzis bărbatului să se mai apropie de victimele sale pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei, şi a admis solicitarea reprezentanţilor Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Bihor, ca reprezentanţi legali ai minorilor, dispunând ca pedofilul să le plătească victimelor sale daune morale de 50.000 lei pentru fetiţă şi 30.000 lei fratelui ei.

Procurorii au atăcat sentinţa, considerând-o mult prea blândă, însă Curtea de Apel Oradea a fost de altă părere. In loc să o mărească, judecătorii Ovidiu Musta şi Florin Filimon au micşorat condamnarea cu 2 luni, individul urmând să execute o pedeasă de 6 ani şi 8 luni de detenţie. Verdictul instanţei este definitiv, însă nu e încă motivat, pentru a se cunoaşte argumentele care au stat la baza deciziei.

Sursa: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.