Persoanele care sunt mai vulnerabile în fața virusului. Ce grupă de sânge au

Un studiu de laborator efectuat recent în America a arătat o legătură între grupa de sânge și infectarea cu noul coronavirus. Mai exact, cercetătorii americani au analizat predispoziţia oamenilor de a se infecta cu virusul SARS-COV-2, în funcţie de grupa de sânge, iar rezultatele au fost cele așteptate.

Până în prezent se știa că grupa de sânge 0 este cu până la 30% mai protejată de Covid, însă cei care au grupa de sânge A, nu sunt atât de în siguranță. Potrivit cercetătorilor, ei sunt mult mai sensibili în fața infectării cu noul coronavirus.

Specialiștii americani au demonstrat că noul coronavirus este în special atras de antigenul grupei sanguine A găsit pe celulele respiratorii. Totodată, ei  au evaluat modul în care SARS-CoV-2 a interacţionat cu celulele sanguine respiratorii şi roşii din grupele de sânge A, B şi 0.

În același timp, rezultatele studiului au mai arătat și faptul că deşi virusul a avut o preferinţă mai mare pentru grupa sanguină A găsită pe celulele respiratorii, nu a avut nicio preferinţă pentru celulele roşii din grupa sanguină A sau din alte grupe găsite pe celulele respiratorii sau roşii.

În acest context, specialiștii fac un apel la persoanele care dețin această grupă de sânge. Ele trebuie să fie precaute și li se recomandă o respectare atentă a măsurilor de protecție impuse de autorități cum ar fi distanţarea socială, purtarea mastii de protecţie şi igenizarea continuă.

La polul opus se situează persoanele care au grupa de sânge 0. Studiile făcute în ultimele luni au demonstrat că ele sunt mai puțin vulnerabili la Covid-19 și prezintă un risc mai scăzut de a face forme severe.Totuși, pentru a avea răspunsuri clare, experții spun că este nevoie de continuarea cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.