Revine frigul ! Ce spun meteorologii ?

Într-un interval de 24 de ore (vineri/sâmbătă) regimul de temperaturi se va prăbuși la nivelul întregii țări. O masă de aer extrem de rece va ajunge in România.

Vineri (5 martie) se va răci accentuat în nord-vestul și în nordul țării, dar în celelalte regiuni valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldă.

Cerul va fi variabil, cu înnorări persistente și precipitații ziua în jumătatea de nord-vest, iar noaptea în special în sudul și centrul teritoriului. La început vor predomina ploile, apoi local se vor transforma în lapoviță și ninsoare. La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte va sufla tare, cu rafale de peste 80…90 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Sâmbătă (6 martie) vremea va deveni rece pentru prima decadă a lunii martie în cea mai mare parte a țării. Valorile maxime se vor încadra între 0 și 7 grade, ușor mai ridicate în extremitatea de sud-vest.

Pe timpul nopții va fi și mai frig, temperaturile minime vor fi cuprinse între -10 și 0 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -13 grade.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.