Nume de botez haioase: Logan, Paracetamol, Slanina … etc

Pe lângă familiile care preferă prenumele unor strămoși, există situații în care sunt preferate numele unor personalități din domeniul sportului, politicii, personaje de telenovele, branduri.

În perioada în care legea era mult mai permisivă, în țara noastră au apărut prenume care, oricâtă stăpânire de sine ai avea, nu au cum să nu-ți declanșeze hohote de râs sau măcar un zâmbet în colțul gurii. Cele mai amuzante prenume aparțin etnicilor romi. Astfel, în țara noastră există peste o sută de persoane care se numesc Dacia și în jur de șapte persoane poartă prenumele Logan, Solenza și Renault. În ceea ce privește mărcile autoturismelor utilizate ca prenume în România, e de la sine înțeles că Mercedes ocupă primul loc, purtat în jur de 300 de persoane.

Unii părinți, luând în calcul, probabil, medicamentele utilizate pentru o migrenă, visuri neîmplinite sau chiar propriile aspirații și-au botezat copiii: Paracetamol, Farmacia, Facultatea, Termopan, Expertiza, Milion, Seif, Judecător, Strălucirea, Ilegitim, Medalion, Sentiment-Brusli, Mihai-Eminescu, Semaforu, Leuștean, Hitler, Prostu, Bin Laden, Superman.

In România trăiesc aproape 3000 de familii ce poartă numele Bucă, peste 1500 care se numesc Flocea, câteva sute care poartă cu resemnare nume precum: Mortu, Blegu, Belibou, Slănina, Laba și câteva zeci care se numesc: Roadevin, Jegu, Nespălatu, Gunoi, Găinaț, Muc. Mai puține familii, ce-i drept, au numele: Vacăgrasă, Sicriu, Muci, Prostu, Mormânt, Joacă-Bine.

Când asocierea prenumelui cu numele de familie este făcută la întâmplare, rezultatul nu poate fi decât o viață de coșmar pentru orice persoană. În țara noastră există persoane care se numesc: Rândunel Pisică, Geniloni Sfeclă, Bred Pit, Struț Modest, Marin Capdefier, Simion Berebună, Napoleon Rață, Ilegitim Vasile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.