Biblioteca „Steuer” din Satu Mare, o comoara cu mii de volume (Foto)

Biblioteca ”Steuer” din patrimoniul Muzeului Județean Satu Mare este o bibliotecă enciclopedică, cuprinzând cărți dintr-o multitudine de domenii: volume de lexicoane cu caracter general, cum ar fi „Mayers Conversations”, „Tolnai Világlexikon”, „Új idők”, „Pallas”, și numeroase dicționare speciale de artă, literatură, muzică, medicină etc.

Pe lângă lexicoane găsim și tratate de istoria culturii și civilizației universale sau maghiare, istoria lumii, mai multe dicționare explicative, vocabulare bi- sau multilingve, îndreptare și lucrării monografice din toate domeniile. O mare parte a bibliotecii este formată din colecțiile speciale publicate de diferite edituri, majoritatea lor fiind complete.

Dorința deseori exprimată de doctorul Steuer György privind biblioteca sa personală a fost ca aceasta să rămână integrală, păstrată în propriul mobilier, comandat special (dulapuri de tip Lingel), iar consultarea volumelor să fie permisă numai în incinta sălii de păstrare. Ea cuprinde aproximativ 6.200 de titluri, în limbile: maghiară, limba germană, engleză, franceză, română, ebraică etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.