Bani mai puțini pentru Programul „Noua Casă”

Programul „Noua Casă” va avea în acest an un plafon de 1,5 miliarde de lei, cu 500 de milioane de lei mai puțin față de cât a fost în 2020.

Prin acest program, cei interesați pot cumpăra case sau apartamente. Valoarea locuinței este de 70.000 de euro pentru care beneficiarul va acorda un avans de 5%. În cazul în care locuința va ajunge să coste mai mult (maxim 140.000 de euro), beneficiarul va trebui să dea un avans de 15%. Pentru locuinţele vechi (recepţionate la terminarea lucrărilor de construcţie cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat) condiţiile rămân neschimbate.

Persoanele care vor sa beneficieze de Programul „Noua Casă” trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • la data solicitării creditului garantat, declară pe propria răspundere fie că nu deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția nicio locuință, indiferent de modul și de momentul în care a fost dobândită, fie că deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția cel mult o locuință, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafață utilă mai mică de 50 mp;
  • achiziționeaza în cadrul Programului o singură locuință, aflată pe teritoriul României, înscrisă în cartea funciară în condițiile legi;
  • are calitatea de împrumutat în raport cu finanțatorul.

Suma ar ajunge pentru aproximativ 6.000 de persoane, dacă va fi luat în calcul plafonul maxim. Anul trecut au beneficiat de aceste garanții aproximativ 8.000 de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.