Raed Arafat: „Nu este interzis”

După ce Ministerul Educaţiei a explicat că acest lucru nu va fi interzis, secretarul de stat Raed Arafat a confirmat şi el informaţia, adăugând totuşi că va trebui respectată o regulă.

Cred că domnul ministru al Educației s-a pronunțat pe această temă și nu are rost să intrăm într-o discuție foarte controversată. Da, eu am înțeles că e posibil să se ducă flori mărțișoare luni. Distanțarea și tot trebuie păstrate”, a declarat Raed Arafat.

Toate discuţiile legate de mărţişoare şi flori în şcoli au pornit de la un ordin comun semnat de Minsiterul Educatiei şi Ministerul Sănătăţii, ce prevedea regulile ce trebuie urmate odată cu redeschiderea şcolilor.

În respectivul ordin se vorbea despre interzicerea „schimbului de obiecte personale”, iar mulţi au considerat că asta va include şi mărţişoarele şi florile pe care ar trebui să le primească profesoarele sau elevele între 1 şi 8 martie.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, miercuri, că nu a transmis şi nu va transmite către unităţile şi instituţiile de învăţământ „nicio interdicţie expresă” cu privire la oferirea de flori şi mărţişoare, însă a îndemnat la prudenţă din perspectiva oricărui tip de interacţiuni care pot facilita transmiterea virusului SAR-CoV-2.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.